Home
iqos heets bilgilendirme, inceleme ve satis sayfasi. iqos cesitleri ve kullanici yorumlari.

Sigara içmek kalbin duvarlarını kalınlaştırır ve işlevi azaltır

Sigarayı bırakmak için zaten çok sayıda neden var, ancak bu hafta yayınlanan bir çalışma bir başkasını sunuyor. Circulation: Aspire Nautilus elektronik sigara Cardiovascular Imaging dergisinde yayınlanan sonuçlara göre , Vaporesso Revenger 220W Kit Elektronik Sigara içmek kalp duvarını kalınlaştırarak pompalama yeteneğini azaltır.
[Bir sigara tutan kadın]
Sigaraya bağlı olarak kalpteki değişiklikler nihayet ölçülmüştür.
Sigara içmek, kardiyovasküler hastalıkların önlenebilir önemli bir nedenidir.

Sigara tütününün, Aspire Elektronik Sigaralar kalp- damar hastalığı olmayan kişilerde bile kalp yetmezliği riskinde artışa yol açtığı tespit edilmiştir .

Bununla birlikte, tütünün kalbe zarar verdiği ve kardiyovasküler olaylara neden olduğu mekanizma bulunamamıştır.

Sigara ile ilişkili kalp yapısındaki değişiklikleri inceleyen görüntüleme çalışmaları yapılmıştır; Ancak, bugüne kadar, sonuçlar çelişkili olmuştur.

Bazı araştırmacılar, kalbin sol ventrikülünün kütlesindeki artışla bir ilişki kurmuş; diğerleri hiçbir değişiklik bulamadı ve diğerleri hala kütlede bir azalma buldu.

Sol ventrikülün önemi
Sol ventrikül, tütün araştırmacılarına özel ilgi göstermektedir, çünkü kalbin pompalama sisteminde hayati bir oyuncudur. Sol ventrikül duvarı ağırlıklı olarak kastan yapılır, bu nedenle, herhangi bir kas gibi, daha çok çalışılmaya yanıt olarak boyutu artar.

Bazı sağlık faktörleri, kalbin iş yükünü ve dolayısıyla sol ventrikül duvarının kalınlığını artırabilir ( sol ventrikül hipertrofisi ); bu faktörler bazı kalp rahatsızlıklarını ve yüksek tansiyonu içerir .

Sol ventrikül hipertrofisinin, kalp, aritmi ve felçte kan dolaşımında bir kesinti içeren komplikasyonlara yol açabilecek kardiyak fonksiyon kaybıyla sonuçlandığı bilinmektedir .

Daha net bir resim üretme çabası içinde, bir araştırma ekibi yakın zamanda Topluluklarda Ateroskleroz Riski (ARIC) Çalışması'ndan binlerce kişinin kalbini inceledi. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki dört topluluktan çekildiler: Forsyth County, Aspire Nautilus elektronik sigara NC; Jackson, MS; Minneapolis, MN banliyölerinde; ve Washington İlçesi, MD.

Ortalama yaş 75.5 olan hiçbirinde belirgin kardiyovasküler hastalık bulgusu yoktu. Anketler yoluyla, araştırmacılar her katılımcının ne kadar süre içtiğini ölçtüler ve yaşamları boyunca kaç sigara içtiklerini hesapladılar.

4,580 kişiden 287'si (yüzde 6,3) mevcut sigara içicisi, 2,316'sı (yüzde 50,5) eski sigara içicisi idi ve 1,977'si (yüzde 43,2) hiç içmedi.

Sonuçların sadece sigara içme ile kardiyak olaylar arasındaki etkileşimi gösterdiğinden emin olmak için araştırmacılar, analizlerinde ırk, yaş, vücut kitle indeksi, diyabet , tansiyon ve alkol tüketimi gibi birçok faktörden sorumluydu .
Back to posts
This post has no comments - be the first one!

UNDER MAINTENANCE

Teya Salat