Lamborghini Huracán LP 610-4 t
Home
iqos heets bilgilendirme, inceleme ve satis sayfasi. iqos cesitleri ve kullanici yorumlari.

Elektronik Sigara icen ve icmeyenlerin akut solunum karsilastirmasi Raporu -4

可Tartışma
EC'nin sigara içmekten daha güvenli olduğu genel olarak kabul edilen konseptle elektronik sigara kullanımı artmaktadır [ 1 , 2 , 3 , 4 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11 ]. EC'nin insan akciğerindeki sağlığa etkileri konusundaki sınırlı verilere rağmen, solunan Elektronik Sigara aerosolüne maruz kalma riskini alan organ, Kraliyet Cerrahlar Koleji’nde "halk sağlığı açısından, e-sigara kullanımı… Birleşik Krallık'ta sigara içmenin bir alternatifi olarak mümkün olduğunca geniş "[ 3 ]. Bu kavram Halk Sağlığı İngiltere tarafından desteklenmektedir [ 2]. Uzun vadeli çalışmalar sonunda EC'nin geleneksel sigaralardan daha güvenli olduğunu gösterse de, şu soruyu sorar: Elektronik Sigara aerosollerinin insan akciğerleri üzerinde olumsuz bir etkisi var mı? Bu soruyu değerlendirmeye başlamak için, sigara içenlerin sigara içmeyen akciğer hücrelerinin biyolojilerini, sigara içen 2 sigaraya nikotin verilmesinde yaklaşık olarak eşdeğer olan Elektronik Sigara aerosollerine kısa bir süre sonra ve sonra maruz kaldıktan sonra değerlendirdik. Bu sınırlı kohort çalışmasında bile, Elektronik Sigara aerosollerinin sağlıklı saf bireylere akut maruz kalmasının, aşağıdakileri içeren en az 3 akciğer hücre popülasyonunun biyolojisini bozduğunu gözlemledik, bunlar: sigara içiminin indüklediği akciğer anormalliklerinin başlangıç ​​bölgesi olan küçük hava yolu epiteli [ 17 , 19], alveolar makrofajlar, mononükleer fagosit alt solunum yollarının "savunucusu" [ 20 , 21 ] ve dolaylı olarak alveoler vasküler yatağın sağlığı için bir biyobelirteç olan dolaşımdaki endotelyal mikropartiküllerin değerlendirilmesiyle [ 22 , 23 ] . Bu biyolojik değişikliklerin akciğer hastalığı için artmış bir riske dönüşüp dönüşmeyeceğini belirlemek için daha büyük çalışmalar gerekli olsa da, veriler Elektronik Sigara aerosollerinin iyi huylu olmadığını göstermektedir. Bu gözlemler, tıbbi topluluğun, daha fazla araştırma yapılıncaya kadar, bir sigara içme alternatifi olarak Elektronik Sigara kullanımını proaktif olarak tavsiye etmesinin erken olup olmadığı endişesini gündeme getirmektedir.

Elektronik Sigara aerosollerinde muhtemelen akciğer sağlığıyla ilgili bileşenler
Elektronik Sigara aerosolleri nikotin ve çeşitli başka kimyasallar içerir. Nikotin, hücre içi kinaz sinyal yollarının aktivasyonu yoluyla proliferasyon, hücre büyümesi ve apoptoz gibi hücrelerde geniş hücresel değişiklikleri uyarma kabiliyetine sahiptir [ 16 ]. Nikotin, 5 aynı α alt biriminden veya α ve (alt birimlerinden oluşan hetero- veya homomerik pentamer kanallarını oluşturan 5 alt birimden oluşan nikotinik ACh reseptörlerinden (nAChR'ler) lokal sito-verici asetilkolinin (Ach) yerini alır [ 25]. Dokuz farklı tipte α alt birim (α2– α10) ve 3 tip β alt birim (β2– β4) tanımlanmıştır. Hem insan hava yolu epiteli hem de AM, iqos fiyat çoklu nAChR alt birimlerini ifade eder ve nikotin maruziyetinin epitel ve AM üzerindeki etkilerinin asgari olarak nAChR'ye bağlı bir şekilde ortaya çıkması olasıdır.

Çalışmamızda EC'nin küçük hava yolu epitelindeki nikotin reseptör yolunda çoklu gen ekspresyonunu önemli ölçüde değiştirdiği bulgusu, bu kavramı desteklemektedir. Bununla birlikte, nikotine maruz kalma, nACR aracılı sinyallemeden bağımsız olarak akciğer üzerinde biyolojik etkilere sahip olabilir. Lee ve ark. [ 26 ], farelerin 12 hafta süreyle e-sigara dumanına maruz kaldıklarını gösterdi. Nitrozasyon ve ardından nikotinin metabolize edilmesinin ardından DNA'ya zarar veren maddelerin üretilmesiyle akciğer dahil birçok organda indüklenmiş DNA hasarı. Bu veriler, insanlarda e-sigara içeren nikotine uzun süre maruz kalmanın benzer sonuçları olabileceğini göstermektedir.

Kendi başına nikotinin zararlı etkilerine ek olarak, Elektronik Sigara aerosollerinde zararlı kimyasal bileşenlerin varlığını belgeleyen büyüyen bir literatür vardır [ 5 ]. EC'de kullanılan sıvılar tipik olarak değişken oranlarda bitkisel gliserin, propilen glikol (PG) ve nikotin ve aroma kimyasalları içerir. PG'nin bilinen bir bozunma ürünü olan formaldehit, buharlaşma sırasında hemiasetallerin üretilmesi için PG ve gliserol ile reaksiyona girer. Toplam 42 örnekte, e-sıvıların 0.02-10.09 mg / L arasındaki konsantrasyonlarda, formaldehit bulunan 42 farklı markada değerlendirilmesi [ 27 , 28]. Limonen ve çeşitli hidrokarbonlar [alfa-pinen, beta-pinen, gama-terpinen ve benzen 1-metil-4- (1-metiletil) (para-cymene)] gibi diğer kirletici maddeler bazı fakat - Önerilen maruz kalma sınırlarından daha yüksek seviyelerde sıvılar [ 28 ]. E-sıvı ana bileşenlerinin, bitkisel gliserin ve propilen glikolün ısıtılması ve oksidasyonunun ardından EC'den aldehit salımı da bildirilmiştir [ 29 ]. Nikotinsiz Elektronik Sigara kullanıcılarından elde edilen veriler, akut Elektronik Sigara maruziyetinin ardından hem SAE hem de AM'de çoklu gen ekspresyonu değişikliklerini göstermektedir. Bu nedenle, bu veriler, Elektronik Sigara aerosollerinde bulunan nikotin dışı türevli kimyasalların, uzun vadede zararlı etkilere neden olabilecek akciğer sağlığı için kritik hücre popülasyonlarında moleküler değişiklikler meydana getirebileceğini göstermektedir.

Elektronik Sigara aerosollerinin akciğer hücrelerinin biyolojisini değiştirdiğine dair kanıt
Bu çalışmadaki in vivo insan verilerine göre, Elektronik Sigara aerosollerinin akciğer hücre biyolojisini değiştirdiğine dair in vitro ve deneysel hayvan kanıtları vardır. Hücre çizgilerinin deriden ve akciğerden Elektronik Sigara aerosollere maruz kalması sitotoksik etkilere yol açtı [ 12 ]. İnsan solunum yolu epitel hücrelerinin in vitro ve farelerde in vivo olarak Elektronik Sigara aerosollere maruz bırakılması oksidatif strese, düşük seviyelerde enflamatuar hücre alımı, patojenlerin gecikmiş klirensine ve konukçu tepkisinde diğer kusurlara yol açtı [ 13 , 15 ]. Ek olarak, Elektronik Sigara dumanına maruz kalma DNA'ya zarar verir ve fare akciğerinde ve insan akciğer hücrelerinde in vitro olarak onarım aktivitesini azaltır [ 26]. E-sıvı veya yoğunlaştırılmış Elektronik Sigara aerosol ± nikotin ile muamele edilmiş primer akciğer mikrovasküler endotel hücreleri, endotel geçirgenliğinin artmasına neden oldu [ 14 ] ve e-sıvının ovalbumin ile güçlendirilmiş alerjen ile indüklenen hava yolu enflamasyonuna ve aşırı duyarlılığa duyarlı hale getirilmiş trakeal uygulama [ 30 ].

Elektronik Sigara aerosollerinin insan akciğerine zarar verebileceğini gösteren in vivo kanıtlar
Bildiğimiz kadarıyla, Elektronik Sigara aerosollerin sigara içmeyen insanlara akut maruz kalmasının ardından doğrudan akciğer biyolojisi değerlendirmesi yapılmamıştır. Bununla birlikte, bu çalışmada gözlemlenen düzensiz akciğer biyolojisi ile uyumlu olarak, öksürük, azalmış kesirli ekshale nitrik oksit dahil olmak üzere EC'nin akut solunması ile ilişkili klinik anormallikleri gösteren literatür vardır [ 2 , 3 , 31 ]. Ayrıca, Reidel ve ark. [ 32] sigara içicilerden, e-sigara kullanıcılarından ve sigara içmeyenlerden uyarılan balgam örneklerini karşılaştırmak için kantitatif proteomiklerin kullanılması, e-sigara kullanımının, akciğerde, artan nötrofilik aktivasyon ve değişmiş müsin salgıları ile akciğerde eşsiz bir bağışıklık tepkisi ile sonuçlandığını gösterdi. Çalışmamız, daha önce Elektronik Sigara veya geleneksel tütün ürünü kullanımı öyküsü olmayan naif bireylerde, Elektronik Sigara aerosollerine akut maruz kalmanın, SAE ve AM'de transkriptome değişikliklerine neden olduğunu göstermektedir. SAE'deki transkriptom değişiklikleri, AB maruziyetine yanıt olarak SAE'de diferansiyel ekspresyon gösteren daha fazla gen tarafından gösterildiği gibi AM yanıtlarına kıyasla daha sağlamdı. SAE'de, p53'ün birkaç aşağı akış hedefinin değiştirilmesi, Elektronik Sigara maruziyetinin ardından p53'e bağlı sinyallemenin aktivasyonu ile tutarlıdır.33 , 34 , 35 ]. Ayrıca, p53 aktivasyonu, tütün dumanına bağlı akciğer kanseri gelişimini önlemek için kritiktir [ 36 , 37 , 38 , 39 ]. Elektronik Sigara aerosollerinin birden fazla toksik kimyasal içerdiği [ 5 , 27 , 28 , 29 ] ve nikotin türevli metabolitlerin / parçalanma ürünlerinin akciğerde DNA hasarı oluşturduğu bilgisine dayanarak [ 26], SAE'deki p53 aşağı akış hedeflerinin değiştirilmiş ifadesinin çevresel strese ve / veya DNA hasarına karşı hücresel bir tepkinin göstergesi olduğunu varsayıyoruz. Doğruysa, bu veriler EC'nin iyi huylu olmadığı ve hatta aerosollerine akut maruz kalmanın zararlı etkilere yol açtığı argümanını daha da güçlendirir.

Standart yollar analizi, AM transkriptom verilerinde baskın bir yolu tanımlamamış, ancak makrofaj fizyolojisi ve konakçı savunmasında yer aldığı bilinen birçok gen, çatal kutusu M1 (FOXM1), koronin-1A (CORO1A) ve prostaglandin dahil olmak üzere Elektronik Sigara maruziyetinden etkilenmiştir. E reseptörü 3 (PTGER3), değişmiş bir immün tepkisi göstermektedir. FOXM1, hücre döngüsü ile ilgili genlerin ekspresyonunu düzenlediği bilinen ve hücre proliferasyonunu kontrol etmede rol oynadığı bilinen bir transkripsiyonel aktivatörü kodlar [ 40 ]. Foxm1'in son zamanlarda yenidoğan kemirgen akciğerlerinde hiperoksiye pulmoner enflamatuar yanıtları düzenlediği gösterilmiştir [ 25 ]. Ek olarak, murin çalışmaları akciğer iltihabı ve tümör oluşumu sırasında makrofaj alımı için gerekli olduğunu göstermiştir [ 41]. EC'ye maruz kalmaya yanıt olarak AM'de FOXM1'in azalmış ifadesine dayanarak, Elektronik Sigara kullanıcılarından AM'nin bozulmuş bir göçmen ve enflamatuar tepkiye sahip olabileceğini varsayıyoruz. CORO1A Koronin-1A, yaklaşık otofagozom oluşumunu inhibe ettiği gösterilmiştir (protein-protein etkileşimlerini kolaylaştırabilir ~ 40 amino asit korunmuş bölge) WD tekrar protein ailesinin bir üyesi olan kodlayan Mycobacterium tuberculosis kültür [kemirgen makrofajlarda fagozomların ihtiva eden 26 ]. Bu nedenle, Elektronik Sigara maruziyetinin ardından CORO1A'nın ifadesinin azalması, AM'nin fagositik özelliklerini bozabilir. PTGER3, prostaglandin E2 (PGE2) için bilinen dört reseptörden biri olan G-protein bağlı bir reseptör olan prostaglandin E reseptörü 3'ü kodlar [ 42]. PTGER3'ün silinmesinin, pulmoner konak savunmasını geliştirdiği ve Streptococcus pneumoniae enfeksiyonunun ardından fareleri ölümden koruduğu gösterilmiştir [ 27 ] ve diğer çalışmalar prostaglandinlerin pulmoner konak savunmasında anahtar rol oynayabileceğini göstermektedir [ 43 , 44 , 45 ]. Bu nedenle, Elektronik Sigara kullanımını takiben PTGER3'ün artan AM ifadesi, Elektronik Sigara kullanıcılarının Streptococcus pneumoniae enfeksiyonuna duyarlılığını artırabilir . Elektronik Sigara kullanımını gösteren önceki çalışmalarla birlikte, hem insanlarda [ 32 ] hem de farelerde [ 15 ] değiştirilmiş bir akciğer immün tepkisi ile ilişkilidir.] Çalışmamız bu iddiayı daha da destekliyor ve AM'de EC'ye bağımlı transkriptom değişikliklerinin katkıda bulunan bir faktör olduğunu öne sürüyor.

Akciğer hastalığının habercisi olarak düzensiz akciğer biyolojisinin sonuçları
E-sigara aerosollerinin akciğer sağlığı üzerindeki olası olumsuz etkilerinin incelenmesi karmaşıktır. Nikotine ek olarak çeşitli tatlar ve diğer katkı maddeleri içeren birçok e-sigara markası vardır [ 1 , 2 , 3 , 4 ]. Ayrıca, e-sigara aerosollerinin sonuçlarını değerlendirmek için yapılan birçok çalışma, akciğerin zaten bir dereceye kadar içerdiği eski sigara içenlerde gerçekleştirilir [ 2 , 3 ]. Nikotin bağımlılık yarattığı için, e-sigara aerosollerine uzun süreli kronik maruz kalma çalışmalarına asla sigara içmeyen maruz kalma çalışmaları yapmak etik değildir.

Sonuçlar
Bu çalışmadaki veriler, Elektronik Sigara aerosollere sınırlı, akut maruz kalmanın bile in vivo insan akciğerinin biyolojisini düzensizleştirdiğini göstermektedir. AK'ye kronik maruz kalmanın akciğer hastalığı ile sonuçlanıp sonuçlanmayacağı bilinmemektedir ve sadece e-sigara kullanan, şu anki sigara tiryakisi olmayan kişilerin uzun vadeli çalışmaları ya da sadece e-sigara kullanan uzun vadeli çalışmalar ile değerlendirilebilecektir. Çoğu e-sigara kullanıcısı sigara dumanına maruz kalmadan önceki veya mevcut durumdayken, şu anda yapmakta zorlanabilirsiniz. Bununla birlikte, küçük hava yolu epitelinin, alveolar makrofajların ve (dolaylı olarak) akciğer kılcal endotelinin biyolojisinde gözlenen değişiklikler, Elektronik Sigara kullanımının varsayıldığı kadar güvenli olamayacağının sinyalini verebilir. Thererfore,

Referanslar
1.
Caponnetto P, Campagna D, Papale G, Russo C, Polosa R. Vaporesso Elektronik Sigara (ucuziqosheets.pro) sigaralarda ortaya çıkan fenomen. ExpertRevRespirMed. 2012; 6: 63-74.

Google Akademik
2.
McNeill AB, Brose LS, Calder R, Hitchman SC, Hajek P, McRobbie P .: E-sigara: kanıt güncellemesi: Public Health England tarafından yaptırılan bir rapor. (İngiltere PH ed. Londra: PHE; 2015.

3.
Doktorlar RCo. Sigara içmeyen nikotin: tütün zararını azaltma. Londra: RCP; 2016. s. 2016.

可Google Akademik
4.
Yeşil SH, Bayer R, Fairchild AL. Kanıt, politika ve E-sigaralar - İngiltere tartışmayı yeniden çerçeveleyecek mi? N Engl J Med. 2016; 374: 1301-3.

makale
PubMed
Google Akademik
5.
Hutzler C, Paschke M, Kruschinski S, Henkler F, Hahn J, Luch A. Sıvı ve elektronik sigara buharlarında bulunan kimyasal tehlikeler. Arch Toksikol. 2014; 88: 1295-308.

CAS
makale
PubMed
Google Akademik
6.
Choi K, Fabian L, Mottey N, Corbett A, Forster J. Genç yetişkinlerin snus, eritilebilir tütün ürünleri ve elektronik sigaraya ilişkin olumlu algıları: odak grup çalışmasından elde edilen bulgular. Türkiye Halk Sağlığı. 2012; 102: 2088-93.

Google Akademik
7.
ASH: ASH bilgi sayfası: Büyük Britanya'da yetişkinler arasında elektronik sigaraların (buharlaştırıcılar) kullanılması. ASH Bilgi Sayfasında. http://www.ash.org.uk/files/documents/ASH_891.pdf ; 2016.

8.
Ayers JW, Ribisl KM, Brownstein JS. Arama sorgusu gözetimi kullanılarak elektronik nikotin dağıtım sistemlerinin (elektronik sigaralar) popülaritesinin yükselişinin izlenmesi. AmJPrevMed. 2011; 40: 448-53.

Google Akademik
9.
McMillen R. Maduka J, Winickoff J. Amerika Birleşik Devletleri'nde ortaya çıkan tütün ürünlerinin kullanımı. JEnvironPublic Sağlık. 2012; 2012: 989.474.

Google Akademik
10.
Pearson JL, Richardson A, Niaura RS, Vallone DM, Abrams DB. ABD yetişkinlerinde e-sigara farkındalığı, kullanımı ve algılarına zarar vermek. Türkiye Halk Sağlığı. 2012; 102: 1758-1766.

Google Akademik
11.
Giovino GA, Mirza SA, Samet JM, Gupta PC, Jarvis MJ, Bhala N, PetoR, Zatonski W, Hsia J, Morton J, et al. 16 ülkeden 3 milyar insanda tütün kullanımı: ulusal olarak temsil edilen kesitsel hane halkı anketlerinin analizi. Lancet. 2012; 380: 668-79.

makale
PubMed
Google Akademik
12.
Cervellati F, Muresan XM, Sticozzi C, Gambari R, Montagner G, Forman HJ, Torricelli C, Maioli E, Valacchi G. İnsan keratinositlerinde ve epitelyal akciğer hücrelerinde elektronik ve sigara dumanı arasındaki karşılaştırmalı etkiler. ToxicolIn Vitro. 2014; 28: 999-1005.

CAS
makale
Google Akademik
13.
Lerner CA, Sundar IK, Yao H, Aspire Spryte Elektronik Sigara Gerloff J, Ossip DJ, McIntosh S, Robinson R, Rahman I. Lezzetli elektronik sigaralar ve e-meyve suları ile üretilen buharlar, akciğer epitel hücrelerinde ve akciğerlerde toksisite, oksidatif stres ve enflamatuar tepkiye neden olur. fare akciğeri. PLoSOne. 2015; 10: e0116732.

makale
Google Akademik
14.
Schweitzer KS, Chen SX, Hukuk S, Van DM, Poirier C, Adalet MJ, Hubbard WC, Kim ES, Lai X, Wang M, vd. Nikotin ve e-sigara buharı maruziyetlerinin endotel yıkıcı proinflamatuar etkileri. Am J Physiol Lung Cell Mol Physiol. 2015; 309: L175-87.

makale
PubMed
PubMed Merkez
Google Akademik
15.
Sussan TE, Gajghate S, Thimmulappa RK, Ma J, Kim JH, Sudini K, Consolini N, Cormier SA, Lomnicki S, Hasan F, vd. Elektronik sigaralara maruz kalmak, bir fare modelinde pulmoner anti bakteriyel ve anti-viral savunmaları engeller. Biri. 2015; 10: e0116861.

makale
PubMed
PubMed Merkez
Google Akademik
16.
Schaal C, Chellappan SP. Nikotin kaynaklı hücre proliferasyonu ve sigara ile ilişkili kanserlerde tümör progresyonu. Mol Cancer Res. 2014; 12: 14-23.

17.
Auerbach O, Forman JB, Gere JB, Kassouny DY, Muehsam GE, Petrick TG, Smolin HJ, Kesin AP. Bronşiyal epitelde sigara içimi ve akciğer kanseri ile ilgili değişiklikler; bir ilerleme raporu. N Engl J Med. 1957; 256: 97-104.

CAS
makale
PubMed
Google Akademik
18.
Harvey BG, Heguy A, Leopold PL, Katalanca BJ, Ferris B, Kristal RG. Sigara içmeye yanıt olarak küçük hava yolu epitelinin gen ekspresyonunun modifikasyonu. J. Mol Med (Berl). 2007; 85: 39-53.

CAS
makale
Google Akademik
19.
Hogg JC, Chu F, Utokaparch S, Orman R, Elliott WM, Buzatu L, Cherniack RM, Rogers RM, Sciurba FC, Coxson HO, Pare PD. Kronik obstrüktif akciğer hastalığında küçük hava yolu tıkanıklığının doğası. N Engl J Med. 2004; 350: 2645-53.

CAS
makale
PubMed
Google Akademik
20.
Russi TJC, RG: İnsan akciğerini araştırmak için bronkoalveoler lavaj ve hava yolu fırçalamasının kullanılması. Akciğerde: Bilimsel Temeller. İkinci Basım baskısı. Crystal RGW, JB tarafından düzenlenmiştir; Weibel, ER; Barnes, PJ Philadelphia: Lippincott-Raven Yayıncıları; 1997: 371-382.

21.
Shaykhiev R, Krause A, Salit J, Strulovici-Barel Y, Harvey BG, O'Connor TP, Kristal RG. Alveoler makrofaj polarizasyonunun sigaraya bağımlı yeniden programlanması: kronik obstrüktif akciğer hastalığının patogenezi için ima. J. Immunol. 2009; 183: 2867-83.

CAS
makale
PubMed
PubMed Merkez
Google Akademik
22.
Gordon C, Gudi K, Krause A, Sackrowitz R, Harvey BG, Strulovici-Barel Y, Mezey JG, Kristal RG. Sigara içenlerde erken akciğer yıkımının bir ölçüsü olarak dolaşımdaki endotelyal mikropartiküller. Am J Respir Crit Care Med. 2011; 184: 224-32.

makale
PubMed
PubMed Merkez
Google Akademik
23.
Strulovici-Barel Y, Staudt MR, Krause A, Gordon C, Tilley AE, Harvey BG, Kaner RJ, Hollmann C, Mezey JG, Bitter H, vd. Sigara bırakmaya rağmen, KOAH'da dolaşımdaki endotelyal mikropartiküllerin kalıcılığı. Toraks. 2016;

24.
Hackett NR, Butler MW, Shaykhi R, Salit J, Omberg L, Rodriguez-Flores JL, Mezey JG, Strulovici-Barel Y, Wang G, Didon L, Kristal RG. İnsan küçük hava yolu epitel transkriptomunun RNA-Seq nicel değerlendirmesi. BMC Genomiği. 2012; 13: 82.

CAS
makale
PubMed
PubMed Merkez
Google Akademik
25.
Albuquerque EX, Pereira EF, Alkondon M, Rogers SW. Memeli nikotinik asetilkolin reseptörleri: yapıdan fonksiyona. Physiol Rev. 2009; 89: 73-120.

CAS
makale
PubMed
PubMed Merkez
Google Akademik
26.
Lee HW, Park SH, Weng MW, Wang HT, Huang WC, Lepor H, Wu XR, Chen LC, Tang MS. E-sigara dumanı DNA'ya zarar verir ve fare akciğerinde, kalpte ve mesanede olduğu kadar insan ciğerinde ve mesane hücrelerinde onarım aktivitesini azaltır. Proc Natl Acad Sci ABD A. 2018; 115: E1560-9.

makale
PubMed
PubMed Merkez
Google Akademik
27.
Jensen RP, Luo K, Pankow JF, Strongin RM, Peyton DH. E-sigara aerosollerinde gizli formaldehit. N Engl J Med. 2015; 372: 392-4.

CAS
makale
PubMed
Google Akademik
28.
Varlet V, Farsalinos K, Augsburger M, Thomas A, Etter JF. Elektronik sigaralar için dolum sıvılarının toksisite değerlendirmesi. Int J Environmental Res Halk Sağlığı. 2015; 12: 4796-815.

CAS
makale
PubMed
PubMed Merkez
Google Akademik
29.
Uchiyama S, Ohta K, İnaba Y, Kunugita N. Hidrokinon ve 2,4-dinitrofenilhidrazin ile emprenye edilmiş eşleştirilmiş silika kartuşları ve ardından yüksek performanslı sıvı kromatografisi kullanılarak E-sigaradan üretilen karbonil bileşiklerinin belirlenmesi. Anal Sci. 2013; 29: 1219-1222.

CAS
makale
PubMed
Google Akademik
30.
Lim HB, Kim SH. E-sigara kartuşu çözeltisinin solunması, alerjene bağlı solunum yolu iltihabını ve farelerde aşırı duyarlılığı arttırır. ToxicolRes. 2014; 30: 13-8.

CAS
makale
Google Akademik
31.
Callahan-Lyon P. Elektronik sigaralar: insan sağlığına etkileri. Tob Kontrolü. 2014; 23 (Ek 2): ii36-40.

makale
PubMed
PubMed Merkez
Google Akademik
32.
Reidel B, Radicioni G, Clapp PW, IQOS Heets Bronze Sigara Tütünü Ford AA, Abdelwahab S, Rebuli ME, Haridass P, Alexis NE, Jaspers I, Kesimer M. E-sigara kullanımı, akciğerde, artan nötrofilik aktivasyon ve değişime neden olan benzersiz bir doğal immün tepkiye neden olur. müsin salgısı. Am J Respir Crit Care Med. 2018; 197: 492-501.

makale
PubMed
Google Akademik
33.
Lozano G. p53'ün gizemi. Soğuk Bahar Harb Symp Quant Biol. 2016; 81: 37-40.

makale
PubMed
Google Akademik
34.
Meek DW. P53 ile tümör baskılanması: DNA hasarı tepkisi için bir rol? Nat Rev Kanser. 2009; 9: 714-23.

CAS
makale
PubMed
Google Akademik
35.
Yee KS, Vousden KH. P53'ün karmaşıklığını karmaşıklaştırmak. Karsinojenez. 2005; 26: 1317-1322.

CAS
makale
PubMed
Google Akademik
36.
Franklin WA, Gazdar AF, Haney J, Wistuba II, La Rosa FG, Kennedy T, Ritchey DM, Miller YE. Solunum epitelinde yaygın olarak dağılmış p53 mutasyonu. Tarla karsinogenezinde yeni bir mekanizma. J Clin Invest. 1997; 100: 2133-7.

CAS
makale
PubMed
PubMed Merkez
Google Akademik
37.
Shaykhiev R, Wang R, Zwick RK, Hackett NR, Leung R, Moore MA, Sima Cs, Chao IW, Downey RJ, Strulovici-Barel Y, vd. Sağlıklı sigara içenlerin hava yolu bazal hücreleri, akciğer kanseri ile ilgili embriyonik kök hücre imzasını ifade eder. Kök hücreler. 2013; 31: 1992-2002.

CAS
makale
PubMed
PubMed Merkez
Google Akademik
38.
Toyooka S, Tsuda T, Gazdar AF. TP53 geni, tütün maruziyeti ve akciğer kanseri. Hum Mutat. 2003; 21: 229-39.

CAS
makale
PubMed
Google Akademik
39.
Wistuba II, Lam S, Behrens C, Virmani AK, Fong KM, LeRiche J, Samet JM, Srivastava S, Minna JD, Gazdar AF. Mevcut ve eski sigara içenlerin bronş epitelindeki moleküler hasar. J Natl Cancer Inst. 1997; 89: 1366-1373.

CAS
makale
PubMed
PubMed Merkez
Google Akademik
40.
Gartel AL. Kanserde FOXM1: etkileşimler ve güvenlik açıkları. Kanser Arş. 2017; 77: 3135-9.

CAS
makale
PubMed
Google Akademik
41.
Ballı D, Ren X, FS, Çapraz E, Zhang Y, Kalinichenko VV, Kalin TV. Akciğer enflamasyonu ve tümör oluşumu sırasında makrofaj göçü için Foxm1 transkripsiyon faktörü gereklidir. Oncogene. 2012; 31: 3875-88.

CAS
makale
PubMed
Google Akademik
42.
Lebender LF, Prünte L, Rumzhum NN, Ammit AJ. Seçici olarak hedeflenen prostanoid E (EP) reseptör aracılı hücre sinyal yolakları: akciğer sağlığı ve hastalığına etkileri. Pulm Pharmacol Ther. 2018; 49: 75-87.

CAS
makale
PubMed
Google Akademik
43.
Aronoff DM, Canetti C, Peters-Altın M. Prostaglandin E2, hücre içi siklik AMP'de bir E-prostanoid 2 reseptör aracılı artış yoluyla alveoler makrofaj fagositozunu inhibe eder. J. Immunol. 2004; 173: 559-65.

CAS
makale
PubMed
Google Akademik
44.
Ballinger MN, Aronoff DM, McMillan TR, Kokain KR, Olkiewicz K, Toews GB, Peters-Altın M, Moore BB. Prostaglandin E2 aşırı üretiminin kemik iliği nakli sonrası bozulmuş pulmoner konak yanıtında kritik rolü. J. Immunol. 2006; 177: 5499-508.

CAS
makale
PubMed
Google Akademik
45.
Sadikot RT, Zeng H, Azim AC, Joo M, Dey SK, Breyer RM, Peebles RS, Blackwell TS, Christman JW. Pseudomonas aeruginosa'nın bakteriyel klerensi, COX-2'nin inhibisyonu ile arttırılır. Eur J Immunol. 2007; 37: 1001-9.

CAS
makale
PubMed
Google Akademik
Referansları indirin

Teşekkür
Bu yazının hazırlanmasında yardım için AE Tilley, A. Krause, PY Chung, F. Agosto-Perez, S. Hyde, A. Rogalski, T. Sodeinde ve R. Rahim'e teşekkür ederiz.

Finansman
Bu çalışmalar kısmen P20 HL113443, 3R01HL107882-S1 ve UL1 TR000457-06 tarafından desteklenmiştir. Bu yayında bildirilen araştırmalar NIH ve Aile Sigara Önleme ve Tütün Kontrolü Yasası ile desteklenmiştir. İçerik yalnızca yazarların sorumluluğundadır ve mutlaka NIH veya Gıda ve İlaç İdaresi'nin resmi görüşlerini temsil etmemektedir.

Veri ve malzemelerin mevcudiyeti
Veriler, NCBI Gene Expression Omnibus'da (GEO erişim numarası: GSE85121) halka açık olarak bulunmaktadır.

Fon verenlerin rolü
Fon verenler çalışma tasarımı, veri toplama ve analiz etme, yayınlama kararı veya makalenin hazırlanmasında hiçbir rol oynamamıştır.
Back to posts
This post has no comments - be the first one!

UNDER MAINTENANCE